achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Opfrislessen Windows en Inloopspreekuur van SeniorWeb in de Heerd

U kunt wel werken met uw computer waarop Windows (waarschijnlijk versie Windows 10) is geïnstalleerd, maar u loopt toch af en toe tegen een probleem aan dat u graag wilt oplossen? Of u bent vergeten hoe bepaalde handelingen die u in het verleden heeft geleerd ook al weer moesten worden uitgevoerd? Misschien is het dan een goed idee om eens een opfrisles te bezoeken van SeniorWeb Heerde. De organisatie raadt u aan, indien mogelijk, uw eigen laptop mee te nemen. Deze lessen worden gegeven op donderdagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur in MFA De Heerd, Griftstraat 8, Heerde. De kosten per les bedragen: € 8,50. Wenst u meer informatie hierover of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met dhr. J. Wiederhold, tel. 06-49423532

Heeft u een klein probleem met de bediening van uw computer, tablet of smartphone dat wellicht snel kan worden opgelost, dan kunt u gebruik maken van het Inloopspreekuur van SeniorWeb dat wordt gehouden op donderdagmiddag van 15.15 uur tot 16.15 uur in MFA de Heerd, Griftstraat 8, Heerde. Het inloopspreekuur is gratis.

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.