achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Za 9 februari

Expositie 120 jaar Kon. Fanfarekorps Wilhelmina

Overzichtstentoonstelling over 120 jaar Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina - Heerde

Op zaterdag 1 december zal de nieuwe expositie “Wilhelmina” 120 jaar Fanfarekorps door Henri Gelderman voorzitter van Wilhelmina en op muzikale wijze om 14.00 geopend worden voor het publiek. Het zal een bijzondere opening worden waarin de muziekinstrumenten de boventoon zullen voeren. De geschiedenis van Wilhelmina is in 1898 begonnen, toen in september Nederland feest vierde ter gelegenheid van de inhuldiging van Koningin Wilhelmina wilde Heerde het ook muzikaal vieren alleen er was nog geen muziekkorps in Heerde en iedereen was aangewezen op de “Eper Harmonie” . De heren Zimmerman en Hofs namen toen het besluit om een Muziekkorps op te richten en welke naam paste toen beter dan “Wilhelmina”

De tentoonstelling zal de gehele geschiedenis van Wilhelmina vanaf de oprichting in 1998 tot en met nu laten zien. Veel foto’s zullen alle historische belevenissen laten zien, er zullen natuurlijk prachtige oude instrumenten hangen, uniformen, medailles, prijzen en vaandels zullen de zalen van het Heerder Historische Museum vullen.

Het archief van Wilhelmina zorgt voor veel mooi voorwerpen en zal voor velen weer een feest van herkenning zijn. Het korps heeft momenteel ruim 70 spelende leden die samen de verschillende orkesten vullen, daarnaast is er een percussie groep en zijn er jeugdopleidingen actief.

Natuurlijk bent u van harte uitgenodigd om de expositie in het Heerder Historisch Museum te bezoeken. De expositie is geopend tot 16 februari 2019

Bezoekadres: Villa Jacoba Dorpsstaat 55 te Heerde.  De Villa is op dinsdag van 10-12 en van 14 tot 16 uur, op donderdag van 10-12 uur op vrijdag en zaterdag van 14-16 geopend. Meer info kunt u vinden op de website van de HHV www.heerderhistorischevereniging.nl

Dorpsstraat 55, Heerde

Aanvang: 14:00 uur