achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Do 31 december

Oldejaorskuier

Voor wie op de lange Oudejaarsdag even een 'break' wil nemen, houdt Vrieze's Erfgoed op 31 december weer een Oldejaorskuier,

Oldejaorskuier

Voor wie op de lange Oudejaarsdag even een 'break' wil nemen, houdt Vrieze's Erfgoed op 31 december weer een Oldejaorskuier, een wandeling over circa vijf kilometer. De stop met oliebollen en chocolademelk is dit jaar tussen de kalfjes en ander jongvee op 't Oever. Na afloop is er snert en zijn er pannenkoeken.

Deelnemers kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur starten bij bezoekerscentum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. Het eerste stuk van de route loopt langs het inmiddels schone Apeldoornse kanaal. De tocht gaat voor een deel ook door het bijzondere Kloosterbos waar in 1407 door fraters van de Moderne Devotie werd begonnen met de bouw van het klooster. Informatie hierover is in het bezoekerscentrum te vinden. Onderweg zijn op verschillende plaatsen de midwinterhoorns van de Vlijtbloazers te horen. Langs de route is ook een blik te werpen op de vorderingen bij de aanleg van de Hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. De nieuwe brug die de dijk gaat vervangen is gereed en ook zijn de nieuwe dijken in het Wapenvelder Broek goed te zien.  Op de deel van melkveehouderij Doppenberg is tussen de kalfjes gepland. De familie Doppenberg is overgestapt van melkkoeien naar jongvee. Bij de kalfjes staan de oliebollen en chocolademelk gereed. Terug op Vrieze's Erfgoed kan men desgewenst genieten van snert of een pannenkoek molen de Vlijt. Deelname kost 3,00 euro inclusief een oliebol en chocolademelk. Meer informatie is te vinden op www.molendevlijtwapenveld.nl. 

Groteweg 54 in Wapenveld

Aanvang: 10:00 uur