achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten

Cittaslow

In tijden waarin veel mensen naar de steden trekken is het voor authentieke gebieden belangrijk om de lokale identiteit te bewaken, te versterken en verder uit te dragen.

De gemeente Heerde is Cittaslow sinds 21 oktober 2012. Cittaslow staat voor gemeenten waar bezoekers en inwoners op een plezierige, gastvrije manier en in een menselijk tempo kunnen genieten. Gemeenten waar de kwaliteit van de leefomgeving voorop staat en de authentieke lokale identiteit wordt bewaakt. Gemeenten waar het cultuurhistorisch erfgoed en de plaatselijke tradities worden gekoesterd, waar streekproducten worden gepromoot en waar mensen er nog zijn voor elkaar!

Cittaslow is ontstaan in Italië in 1999, en inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van bijna 200 gemeenten in 30 landen wereldwijd.

Heerde heeft zich bij dit netwerk aangesloten, omdat wij ons verbonden voelden met de uitgangspunten van Cittaslow, maar ook om daarmee een unieke positie te krijgen als Veluwse Cittaslow-gemeente en ons hiermee te profileren bij onze (toeristische) marketing.
   Folder Gemeente Heerde Cittaslow

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken