achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Camping Mussenkamp weer beter bezet

“Met alleen op de winkel passen kom je er niet. Je moet blijven investeren in kwaliteit en vernieuwing”. De eigenaren Ton en Tineke Jalink zetten daarmee hun bedrijfsfilosofie neer.

 Die heeft dit jaar concreet geleid tot een nieuwe receptie. Een plek waar Tineke, afgewisseld door schoondochter Femke, de dagen met veel plezier doorbrengt.

Een aanpak die zijn vruchten afwerpt. “Het is dit jaar weer drukker dan vorig jaar”, constateert Ton uiteraard met genoegen. Vader Jalink nam in 1972 het initiatief om naast zijn melkveebedrijf met een kampeerterrein te beginnen. Het bleef daarna nog lang een combinatie van boeren en recreatie. In 1978 werd zelfs nog een ligboxenstal gebouwd. Na haar huwelijk met Ton kwam ook Tineke in 1981 volledig in het bedrijf. “Maar de schaalvergroting in de landbouw zette steeds verder door zodat we uiteindelijk gestopt zijn met melken. Er loopt nu alleen nog wat jongvee en paarden”, vertelt Ton. Ondertussen werd flink geïnvesteerd in de camping. In electra, in nieuwe toiletgebouwen en de afgelopen winter nog weer in de wasserette en een nieuwe receptie. En het aantal plaatsen is flink gestegen. Momenteel zijn er 45 vaste plekken voor stacaravans en een 145 toeristische plekken. Zijn gasten komen vooral uit Friesland en het Westen. “Het sterke punt van onze camping is de rust en de ruimte met als gasten vooral gezinnen en ouderen. Voor kinderen hebben we speelmogelijkheden als een natuurbad. Maar je ziet ook dat kinderen hun tijd anders doorbrengen, vooral met de tablet en smartphone. De ouderen gaan steeds meer fietsen. Met de e-bikes stappen ze moeiteloos op voor tochten van 40, 50 km”, legt Ton uit. Hij merkt ook dat de Klompenpaden bij de wandelliefhebbers in trek zijn. Het echtpaar kijkt met vertrouwen de toekomst tegemoet. Er is nog ruimte voor uitbreiding en in Frank en Femke zijn ook de opvolgers bekend. En dus kan camping de Mussenkamp nog jaren vooruit.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken