achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Cittaslow prijs voor gemeente Heerde

De gemeente Heerde is in de prijzen gevallen bij de ‘Best Practice’-wedstrijd die Cittaslow International jaarlijks uitschrijft. Heerde won deze prijs met het project ‘Gastheer van het Landschap’.

Cittaslow prijs voor gemeente Heerde

Dit werd bekend gemaakt tijdens de Cittaslow International Assembly die vorige week plaatsvond in Goolwa (Australië). Nederland werd op die vergadering vertegenwoordigd door Cittaslowgemeente Midden-Delfland.

De bij de prijs horende oorkonde werd vervolgens door Ton Jalink op een Cittaslow bijeenkomst in Midden-Delfland in ontvangst genomen omdat burgemeester Inez Pijnenberg wat later op deze bijeenkomst arriveerde. Ton overhandigde deze op zijn beurt aan burgemeester Pijnenburg na afloop van een presentatie over de Veuwe op 1 door het Sprintteam Veluwe. Tot grote hilariteit van de raadsleden vertelde Ton dat hij de rest van de dag werd gezien als de loco-burgemeester van Heerde. 

Het project ‘Gastheer van het Landschap’ werd uitgevoerd in 2016. Het doel van het project was om recreatieondernemers en de vrijwilligers van de TIP’s (toeristische informatiepunten) bekend te maken met de bijzondere waarden van ons gebied en een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers te ontwikkelen. Hiermee kunnen de ondernemers hun gasten beter informeren en zo het toerisme in de gemeente Heerde versterken. Met dit project won Heerde een prijs in de categorie ‘Policies for hospitality, awareness and training’. 

Burgemeester Pijnenburg was in haar nopjes met deze prijs. "De tientallen ondernemers en vrijwilligers hebben van deze cursus een succes gemaakt". 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken