achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Route Hoogwatergeul naar wandel- en fietsbeurs

Speciaal voor de wandel- en fietsbeurs in Utrecht, begin maart, geven VisitVeluwe en het Routebureau Veluwe een boekje uit met 30 nieuwe routes op de Veluwe. Eén van deze routes heeft als thema de Hoogwatergeul Veessen/Wapenveld.

Route Hoogwatergeul naar wandel- en fietsbeurs

To Go is één van de producten die voortkomen uit de samenwerking van gemeenten en andere partijen in de VeluweAlliantie.De routes maken gebruik van het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk, waarmee er ook allerlei variaties zijn te maken door de fietsers. Per route is een recreatieondernemer betrokken die beginpunt of eindpunt van de route kan zijn. Voor de route Hoogwatergeul is dat restaurant de IJsselhoeve aan de IJsseldijk 46 in Veessen. Vanaf medio maart zijn de 30 routes als boekje verkrijgbaar via de plaatselijke VVV's en de deelnemende ondernemers. 

Downloaden

De route Hoogwatergeul en de andere routes zijn te downloaden via de site van het Routebureau Veluwe. De site meldt het volgende over de route Hoogwatergeul: 

Tussen de dorpen Veessen en Wapenveld ligt een prachtig landelijk gebied. Drassige uiterwaarden, akkerranden met klaprozen, weilanden met koeien, en erboven weelderige Hollandse wolkenluchten – geen wonder dat schilders dit landschap graag kwamen vastleggen! In 1995, toen Nederland extreem hoog water kende in de grote rivieren, is besloten dat er meer ruimte voor de rivier moest komen. Door de aanleg van twee nieuwe dijken is een geul ontstaan. Bij extreem hoog water wordt water in de geul geleid, wat het gebied beschermt tegen overstromingen. De route voert je langs verschillende onderdelen van de geul, opnieuw een uniek project in Nederland.

Het routeboekje To Go is ook verkrijgbaar bij de TIP/Wereldwinkel Heerde  en de TIP/Shalom in Wapenveld