achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Eva Houtjes-Kieskamp ontvangt onderscheiding

Ze ontving de versierselen zaterdag onder meer vanwege haar grote verdiensten op het gebied van de damsport en de lokale omroep.

Eva Houtjes-Kieskamp is koninklijk onderscheiden en door burgemeester De Graaf van de gemeente Heerde benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Eva Houtjes heeft zich als vrijwilliger ingezet voor Wij zijn Heerde op het gebied van communicatie. Zo leverde ze o.a. een grote bijdrage aan de inhoud van de website en andere online kanalen. Het bestuur van Wij zijn Heerde bedankt Eva voor haar betrokkenheid en bedrevenheid! 

Voor de damsport is Eva Houtjes zowel op lokaal als landelijk niveau van grote waarde. Lokaal is ze bestuurslid en organiseerde ze verschillende wedstrijden voor de jeugd, zoals het Nederlands kampioenschap en schooldammen. Ook begeleidde ze de jeugd en beheerde ze de website en sociale media. Voor de Koninklijke Nederlandse Dambond en de Provinciale Overijsselse Dambond is Houtjes algemeen bestuurslid. Ook ontwikkelde ze promotiemateriaal.

Houtjes was al voor de start bij de Lokale Omroep Heerde (nu Radio 794) betrokken. Ze coördineerde en verzorgde presentatieopleidingen. Ook heeft ze zelf jarenlang een programma gepresenteerd. 

Verder heeft ze zich ingezet op kerkelijk gebied bij de Vrij Evangelische Gemeente, was ze nauw betrokken bij de opzet van de kerstmarkt en het kerstbal in Heerde, evenals bij Veilig Verkeer Nederland (afd. Heerde) en de Oranjevereniging Heerde. Tijdens de MKZ-crisis in 2001 organiseerde Houtjes het manifest ‘7/7 voor nieuw leven’.

Bron: De Stentor 14-07-2018

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken