achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Expositie 120 jaar Wilhelmina Fanfare

Van 1 december tot 16 februari is de expositie ‘Wilhelmina’ 120 jaar Fanfarekorps gratis te bezoeken in het Heerder Historisch Museum.

De geschiedenis van Wilhelmina is in 1898 begonnen, toen in september Nederland feest vierde ter gelegenheid van de inhuldiging van Koningin Wilhelmina.  

De tentoonstelling laat de gehele geschiedenis van Wilhelmina vanaf de oprichting in 1898 tot en met nu zien. Veel foto’s tonen alle historische belevenissen en natuurlijk hangen er oude instrumenten, uniformen, medailles, prijzen en vaandels in de zalen van het Heerder Historische Museum. Het archief van Wilhelmina zorgt voor veel mooie voorwerpen en zal voor velen een feest van herkenning zijn. Het korps heeft momenteel ruim 70 spelende leden die samen de verschillende orkesten vullen, daarnaast is er een percussie groep en zijn er jeugdopleidingen actief.

In het Heerder Historisch Museum, dat gevestigd is in Villa Jacoba aan de Dorpstraat 55 in Heerde, huizen vaste tentoonstellingen over Heerde zoals klederdracht, een oudheidskamer, merklappen en informatie over sprengen en beken.

Villa Jacoba is geopend op dinsdag van 10.00-12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur, op donderdag van 10.00-12.00 uur op vrijdag en zaterdag van 14.00-16.00 uur. Meer informatie vindt u op heerderhistorischevereniging.nl.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken