achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Vrijwilligers MFC De Verbinding in Vorchten winnen Cittaslow prijs

Op donderdag 17 januari is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente door wethouder Wolbert Meijer de jaarlijkse Cittaslow prijs van Heerde uitgereikt.

Winnaars zijn geworden de vrijwilligers van multifunctioneel centrum De Verbinding in Vorchten. Zij werken aan de sociale cohesie binnen het dorp en organiseren zeer uiteenlopende activiteiten, die allemaal laagdrempelig en openbaar zijn. “Met hun inzet geven ze inhoud aan de doelstellingen van de Stichting MFC Vorch­ten: het bevorderen van de sociale cohesie binnen het dorp (door de verschillende doelgroepen samen te brengen en te verbinden) en de leefbaarheid en uitstraling van Vorchten te verbeteren. Ook de inwoners van Veessen en Marle, evenals toeristen en passanten, worden hierbij betrokken. De vrijwilligersgroep organiseert zeer uiteenlopende activiteiten, die allemaal laagdrempelig en openbaar zijn, waarbij jong en oud welkom zijn. Om de kwaliteit van leven en wonen in Vorchten te verbeteren worden diverse initiatieven opgepakt. De vrijwilligers promoten met deze initiatieven het dorp Vorchten en laten zien dat je hier naast wonen ook prima recreëren kan. De jury is daarom van mening dat de vrijwilligersgroep van MFC De Verbinding de vrijwilligersprijs 2018 van harte verdient”, aldus het juryrapport.

Met de Cittaslow prijs wil de gemeente mensen of bedrijven in het zonnetje zetten die zich onderscheiden in de waarden waar Cittaslow voor staat. Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die zich onderscheiden op het gebied van gastvrijheid, leefomgeving, landschap, streekproducten, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit.

 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken