achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

HotRod Kart Project Heerde

Getalenteerde jongeren bouwen kart om tot “Hot Rod”

Jongerenwerk Heerde is een nieuw project gestart: Het HotRod Kart Project Heerde.
Met 4 jongeren hebben we een oude kart die op LPG liep opgekocht en sinds 3 weken sleutelt de jeugd daar aan. Dit gebeurt onder begeleiding van jongerenwerker Roel Slingerland en vrijwilliger Jeroen Jager. De uitdaging is om met een beperkt budget de kart om te bouwen tot een fonkelende Hot Rod die er niet alleen veel beter uitziet maar ook sneller loopt dan de originele kart.

Het is een leerzaam project waarbij onder andere budgettering, lassen, slijpen, sleutelen, het ombouwen van de motor van LPG naar benzine en het opnieuw spuiten van de kart in een nieuwe kleur. Daarbij filmen we de voortgang elke week dus camera opnames maken en editing van de wekelijkse voortgangsvideo’s zijn ook onderwerpen die aan de pas komen.

TALENTEN & ENTHOUSIASME

“Met groot enthousiasme en in onderling overleg komen Job, Marvin, Quinten en Daniël toch elke week weer tot een consensus hoe verder te gaan.”, aldus vrijwillig jongerenwerker Jeroen Jager. “Iedere jongere is anders. De een is een stille kracht, de ander een technisch genie en weer een ander is een waar regeltalent of briljant handelaar. Zo brengt een ieder z'n eigen talenten mee in het team. Dat is ook wat het zo leuk maakt. Het project biedt de ruimte en vrijheid om niet alleen eigen talenten te uiten, maar vooral ook nieuwe talenten te ontdekken en te ontplooien.”

VEILING of VERLOTING

Aan het eind van het project willen we een verloting of veiling organiseren tijdens een van de feestdagen in Heerde. Hier zouden we graag een stand optuigen en de kart tentoonstellen. Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor het vervolg van dit project. Of dat weer een kart gaat worden of iets anders weten we nog niet. Maar ons doel is in ieder geval een mooi eindproduct te leveren waar de toekomstige koper veel plezier van zal hebben.

SPONSOREN & MEDIA AANDACHT

We hopen op zoveel mogelijk media aandacht omdat we sponsoren zoeken uit het bedrijfsleven. Zo hebben we voor ons HotRod project nog een aluminium of chromen achterbumper nodig en zouden we graag in contact komen met een bedrijf dat ons kan helpen met een polyester carrosserie om de kart definitief zijn “Hot Rod” status te geven. In ruil voor sponsoring bieden wij logo- en naamsvermelding op onze Facebook pagina, project website, wekelijkse videos en vermelding tijdens de uiteindelijke veiling/verloting van de kart. En het is natuurlijk ook gewoon enorm positief om je bedrijf te verbinden aan een project als dit. Voor sponsoring, neem contact op met Roel Slingerland (info@hotrodkartproject.nl).

LEUKE & UITDAGENDE PROJECTEN

Wij vinden het vanuit Jongerenwerk Heerde belangrijk niet alleen zinvolle maar ook uitdagende en vooral leuke projecten aan te bieden waarbij we de jeugd de nodige verantwoordelijkheid geven. We merken dat deze aanpak werkt. Er zit zoveel talent onder de jeugd en we horen van de jongeren dat er gewoon te weinig te doen is voor hen binnen Heerde. We zouden best meer van deze projecten willen doen. Niet alleen voor de leeftijdscategorie 14-19 (waar dit project voor is), maar ook voor de jongere jeugd. Zo denken we aan een prototyping workshop waarbij jongeren tot 14 jaar wekelijks kennis kunnen maken met het open source prototyping platform Arduino. Hier leren ze dan zelf programmeren en hoe elektronische apparaten van binnen werken.

VRIJWILLIGERS & PROJECTRUIMTE

Voor dit project en toekomstige projecten zoeken we nog vrijwilligers én meer ruimte om deze projecten uit te voeren. Het Honk, de huidige ruimte binnen MFA De Heerd, is perfect voor samenkomen en wat ontspanning, maar voor projecten als deze hebben we toch echt meer ruimte nodig. Daarom zouden we graag in contact komen met eigenaren van bijvoorbeeld leegstaande bedrijfspanden of andere ruimtes teneinde de Jeugd in Heerde te kunnen bedienen met positief uitdagende en leerzame projecten.

FACEBOOK & WEBSITE

We nodigen iedereen van harte uit om onze Facebook pagina eens te bezoeken en natuurlijk te liken. De Facebook pagina van het project is https://facebook.com/hotrodkartprojectheerde.
De website van het project is http://hotrodkartproject.nl

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken