achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Repetities voor theaterproductie Groene Rivier

Er waren dreigende wolkenluchten boven de loswal in Marle maar het enthousiasme bij de spelers van de theaterproductie Groene Rivier was er niet minder om.

Er is de afgelopen maanden door meer dan honderd vrijwilligers al hard gewerkt aan de productie. Wekelijks wordt er enkele malen gerepeteerd, worden attributen geselecteerd, is de kaartverkoop gestart. Het is een initiatief van de stichting IJsselhoeven over wat er gebeurde rondom de totstandkoming van Hoogwatergeul Veessen Wapenveld en hoe dat in het gebied is beleefd en ervaren.Het theaterstuk is geschreven op basis van gesprekken met bewoners en met de mensen die betrokken waren. De uitvoerenden en de vrijwilligers zijn in het Hoogwatergeul gebied gerekruteerd want het is een stuk voor en door de bewoners. Aan het stuk dragen zo'n 30 acteurs en 40 figuranten en muzikanten bij. Achter de schermen is er een productiegroep (12 personen) en nog eens 25 medewerkers actief. Allen zijn op vrijwillige basis betrokken. Totaal verwachten we tenminste 1000 toeschouwers.
 Groene Rivier speelt op locatie. Ontvangst is op de Loswal in Marle. De begin- en eindscene wordt gespeeld op de Loswal. Alle tweehonderd bezoekers worden daar ontvangen. Daarna worden ze in vier groepen verdeeld die in een willekeurige volgorde 4 andere locaties/scenes bezoeken. Die spelen in de Geul zelf, bij de Uitlaat en twee scenes op Bissemshofstede, een IJsselhoeve langs de dijk in Marle. Tenslotte dus de eindscene weer aan de Loswal. Het vervoer tussen de speelplekken gebeurt met (veilige) wagens achter trekkers.
 De voorstellingen zijn op vrijdagavond 20 mei, zaterdagmiddag en zaterdagavond 21 mei, woensdagavond 25 mei en donderdagavond 26 mei. De avondvoorstellingen beginnen om 20.00 u, de middagvoorstelling om 14.30 uur
 Kaarten kosten 12,50 euro (incl koffie); kinderen tot 12 jr gratis en zijn verkrijgbaar via groenerivier@ijsselhoeven.nl. 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken