achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Bezienswaardigheden

Naast de prachtige natuur waar een jong gezin of actieve oudere urenlang kan ronddolen, zijn er verschillende bezienswaardigheden in de gemeente Heerde of directe omgeving. Een aantal daarvan is hieronder nader omschreven:

Molens

In de gemeente Heerde bevinden zich een waterradmolen en drie windmolens.

Molle van Bats

De mölle van Bats draagt nog maar kort deze naam, hij is genoemd naar de laatste beroepsmolenaar op de molen, Bats (Lubbertus lll) Langevoord. De molen is een achtkantige stellingmolen met een houten onderbouw en is vrij zeldzaam.

 
Erve IJzerman

Eén van de meest recent ontdekte en verworven pareltjes in de gemeente Heerde bevindt zich in Wapenveld. Een oude boerderij, waar de tijd heeft stil gestaan: Erve IJzerman.

Landgoederen en buitenplaatsen

De gemeente Heerde voelt zich rijk met een keur aan cultuurhistorische plaatsen, zoals de buitenplaatsen Borchgrave en Oldenbelt, aan de Kerkdijk, Molenbeek even ten noorden van Heerde, landgoed De Bonenburg aan de Grift en landgoed Petrea bij de Filipsberg in Wapenveld.

Landgoed Vosbergen

Ten noord-oosten van het dorp Heerde ligt het opengestelde, onder Natuurschoonwet gerangschikte, historisch landgoed 'Vosbergen' (plm. 40 ha.). Het behoort al bijna 300 jaar toe aan het geslacht van Dedem van Vosbergen. Bij het landgoed hoort een vijftal historische gebouwen (monumenten).

Villa Jacoba

Villa Jacoba brengt je terug in de tijd. Het is in gebruik als museum en als kantoor voor verschillende organisaties, waaronder de Heerder Historische Vereniging en Radio 794.

 
Poppenspelmuseum

Vorchten is de kleinste kern van de gemeente Heerde maar heeft veel bijzondere inwoners, waaronder Jan Klaassen en Katrijn, het wereldberoemde poppenechtpaar. Ze zijn te vinden in het poppenspelmuseum van Otto van der Mieden aan de Kerkweg 38 in Vorchten.

Klinkt dit u goed in de oren? Dan zijn onderstaande deelnemers wellicht ook interessant voor u.

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken