achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Hattem

De historische binnenstad van Hattem maakt de stad zondermeer al een bezoek waard. De oude stadspoorten, het binnenplein, de trappetjes en oude panden in de historische stadsmuur maken dat een bezoeker zich in de middeleeuwen waant.

Hattem

Hattem
Maar voor jong en oud is er ook op regenachtige dagen genoeg te beleven. Want wat te denken van het bakkerijmuseum, waar kinderen op ambachtelijke wijze hun eigen brood of speculaas kunnen bakken. Of heerlijk struinen door het Voerman / Anton Pieck museum. Vanuit de haven van Hattem kan de IJssel bevaren worden. Vadesto verzorgt rondvaarten maar verhuurt ook waterfietsen en kano's.

Historische stadswandeling
Hoor de verhalen van toen, zie de straatjes en de steegjes, bekijk het gebouw van de Franse school of verbeeld je het leven in een middeleeuwse stad. Wat is bijvoorbeeld: 'dikke tinne'? Beleef het tijdens de stadswandeling door Hattem.

Dikke Tinne Festival Hattem
Even helemaal terug naar de middeleeuwen? Dat kan tijdens het Dikke Tinnefestival, een groots evenement dat eens in de twee jaar plaatsvindt. De hele stad stapt dan 500 jaar terug in de tijd qua muziek, kleding, ambachten, sport en spel. Een ervaring die niemand vergeet en door velen op film wordt vastgelegd

Dikke Tinne Festival 2016 staat gepland voor zaterdag 10 september.

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken