achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Overijsselse Hanzesteden

Binnen een fietsafstand van 20-30 kilometer van Heerde bevinden zich, naast Hattem en Elburg, maar liefst nog drie andere Hanzesteden: Zwolle, Kampen en Deventer.

Zwolle
Op de fiets, langs het kanaal, uitkomend in Hattem, met het voetveer overstekend naar Zwolle, vele fietsliefhebbers maken zo iedere zomer weer een prachtige fietstocht. Aangekomen in het Overijsselse kan men rechtsaf richting Wijhe, Olst, Deventer of rechtdoor de stad in. Om te winkelen, voor theater- of filmbezoek, een rondvaart in de grachten of om gewoon even wat sfeer van deze oude Hanzestad op te snuiven. Daarna kan men linksaf op de fiets via Hattem, door de bossen over de Filipsberg, tussen Wezep en Wapenveld door, via het heuvelachtige fietspad terug naar Heerde. Na de drukte van de stad is het weer heerlijk om weg te doezelen op de geluiden van de natuur.

Kampen
Ook Hanzestad Kampen ligt op redelijke fietsafstand van Heerde. In de IJsseldelta gelegen kent het ook een rijke historie, net als de andere Hanzesteden in onze directe omgeving: Elburg, Zwolle, Deventer, Zutphen. Al bij de eerste aanblik op Kampen proef je de oude historie. Het is een gezellige stad met veel monumentale gebouwen die meer vertellen over de geschiedenis van deze Hanzestad. Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Meer informatie over Kampen.

Deventer
De andere kant op, richting zuid-oost gaat het richting de industriestad, voorheen Hanzestad Deventer. De mooiste fietsroutes naar Deventer leiden langs de Overijsselse kant via Fortmond-Olst of langs de IJsseldijk, via Terwolde. Wie via Fortmond wil, neemt in Veessen het Kozakkenveer. Via het natuurgebied bij Fortmond leidt de weg door Olst naar Deventer. De oude binnenstad is het best te voet te bekijken, bijvoorbeeld via de prachtige georganiseerde stadswandelingen. De andere route leidt over Gelders grondgebied, langs de kronkelende IJsseldijk, met links de prachtige uiterwaarden, met een keur aan weide- en watervogels en rechts de oude, statige boerderijen, landerijen, ooievaarsnesten en kleine dorpsgemeenschappen. Natuurlijk is Deventer ook goed bereikbaar met de auto. Dat kan ook via die kronkelende IJsseldijk, of via de A50/A1.

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken