achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Epe

Eén van de buurgemeenten van Heerde, is Epe. Epe heeft net als Heerde ook een aantal kleinere woonkernen, te weten: Vaassen, Oene, Emst, Wissel en Tongeren. Er is op velerlei gebied samenwerking en uitwisseling met onze buurgemeente.

Epe

Epe staat bekend als 'toeristisch bolwerk' van de Noord-Oost Veluwe. De vele campings, bungalowparken, hotels en overige voorzieningen maken dat het inwonersaantal in Epe 's zomers verdubbelt. Epe ademt daardoor ook een andere sfeer dan Heerde.

Jazz comes to town
Eén van de muzikale hoogtepunten 's zomers is de serie Jazz comes to town. Al vele grote namen uit de wereld van de jazzmuziek hebben Epe aangedaan om jong en oud bekend te maken met de bijzondere klanken van jazz.

Wekelijks braderie
Daarnaast is in Epe wekelijks, op de vrijdagavond, braderie. Niet alleen de middenstand van Epe geeft daar acte de présence, maar er is ook veel overige ambulante handel. Echt een gezellige verzameling van verkoopkraampjes dus.

Kindervermaak
Op zonnige dagen, maar ook op wat minder zonnige dagen kunnen kinderen zich prima vermaken bij de ijsboerderij de Horst, met klootschieten of boerengolf op de Vosselhoeve, in het Veluws streekmuseum Hagedoorns plaatse of bij kinderboerderij de koperen Ezel. Epe kent bovendien nog een heus schuttersgilde.

Kunst en cultuur in de grote kerk
De grote kerk in Epe is een monument in het centrum van Epe, is als een herberg voor ieder die een plek zoekt om op adem te komen. Naast de functie van gebouw voor de protestantse gemeente, is de kerk met haar prachtige akoestiek een zeer geliefde ruimte bij koren en klassiek muzikanten. De grote kerk in Epe wordt dan ook veelvuldig gebruikt voor inloopconcerten en andere muzikale evenementen. De kerk is bovendien permanent ingericht met exposities van lokale kunstenaars.

Meer informatie over activiteiten in Epe? Kijk op geo.nl of epeactueel.nl

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken