achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Waterpret in Heerde

Op warme dagen in het voorjaar of de zomer zijn er veel manieren om verkoeling te zoeken. In de schaduwrijke bossen, op de parkeerplaats bij de pont naar Wijhe, of natuurlijk in één van de zwemgelegenheden die Heerde rijk is.

Waterpret in Heerde

Dat kan zijn het Berghuizerbad, het zwembad van Groot Stokkert, het zwembad bij Camping de Zandkuil, Molecatenpark De Koerberg, bij de IJsselhoeve in Veessen of het Heerderstrand.

Het Heerderstrand
Midden tussen de idyllische bossen van de Veluwe, ligt het recreatiegebied Heerderstrand. Gelegen dichtbij de afrit van de A50 en voorzien van veel parkeerplaatsen trekt het op warme dagen duizenden bezoekers. Het prachtige strand en het schone zwemwater nodigen uit tot veel waterplezier. 

Speelstrand en veilig ondiep water
Het Heerderstrand is een ruim 20 hectare grote waterplas. Langs het strand is een vrij brede strook water waarvan de bodem glooiend afloopt. Dit is gemarkeerd met touwen tussen palen. Achter de touwen neemt de diepte snel toe tot vijf meter. Daar kan gespeeld worden met kleine opblaasbootjes. Het gebruik van grotere boten is niet toegestaan. 

Zwemmen, volleyballen of kanoën
Er zijn volop mogelijkheden om te zwemmen, voor een sportief potje beachvolleybal of beachsoccer, waterpolo en/of kanoën langs en op de uitgestrekte plas. Maar lekker luieren of zonnebaden kan natuurlijk ook! Vanuit meerdere kiosken worden bezoekers voorzien van verfrissingen. De omgeving nodigt daarbij ook nog eens uit tot veel sportieve activiteiten zoals een wandeling of een rondje hardlopen rond de plas. 

Dieren-ABC-Route
Het Veluwse water zorgt voor een waterkwaliteit van hoog niveau. Maar ook als het weer wat minder is, is het Heerderstrand een schitterende plek om tijd door te brengen. Speciaal voor gezinnen en groepen met kinderen is een Dieren-ABC-Route uitgezet voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Spelenderwijs leren ze langs de route van circa twee kilometer aan de hand van het alfabet heel veel over onder andere de flora en de fauna. 

Waterspeelplekken in de gemeente
Op het Heerderstrand zijn meerdere waterspeelplekken met waterpompen te vinden. Daarnaast vind je die in Vorchten bij het Multifunctioneel Centrum de Verbinding naast de kerk en in Wapenveld bij Vrieze's Erfgoed waar je ook een trekpontje over het kanaal vindt. 

 

Waterpret in Heerde 

De recreatiegemeenschap wijst er op dat een ieder op eigen risico op het Heerderstrand verblijft.

Klinkt dit u goed in de oren? Dan zijn onderstaande deelnemers wellicht ook interessant voor u.

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken