achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Heerde

Heerde is, als grootste van deze vijf dorpskernen de naamgever van de gemeente. Heerde zelf heeft 10.000 inwoners. Het centrum van Heerde is in 2015 ingrijpend aangepast en is, hoewel niet autoluw, met haar grote centrale plein geoptimaliseerd voor terrassen en evenementen.

Heerde

Het dorpscentrum bevindt zich, zoals bij vele grotere en kleinere dorpen, rondom de grote kerk.

Kerktoren als ankerpunt
De karakteristieke kerktoren is al van ver te zien, ongeacht uit welke richting een bezoeker komt aangereden. De toren is eigendom van de gemeente en is op bepaalde hoogtijdagen open voor bezichtiging. Wie goed ter been is en de vele traptreden kan beklimmen, heeft vanaf de 69 meter hoge toren een prachtig uitzicht over de gemeente Heerde. Al zijn de uitgestrekte gemeentegrenzen, zelfs met verrekijker, moeilijk te zien.

Terrasjes en vermaak op het dorpsplein
Na de herinrichting van het centrum is meer ruimte ontstaan voor de horeca in het centrum om de terrassen verder uit te breiden richting het dorpsplein. Daarnaast organiseert de ondernemersvereniging in de zomermaanden met enige regelmaat evenementen rondom een thema en er is jaarlijks in de zomermaanden braderie: de hessendagen. Daarnaast is met kerst de kerstmarkt met levende kerststal en live muziek inmiddels niet meer weg te denken.

Parkeren
Het centrum van Heerde is met de auto goed bereikbaar. Bij binnenkomst wordt met borden aangeduid waar de parkeerplaatsen zich bevinden. Het betreft meerdere kleine parkeerplaatsen rondom het centrum, dus op loopafstand. Parkeren in Heerde is gratis!

Historische panden
Helaas zijn veel van de oude panden in het centrum in de loop der jaren verdwenen. Zij hebben plaatsgemaakt voor modern uitziende winkelpanden met bovenliggende appartementcomplexen. Maar gelukkig zijn vooral de statige villa's rondom de kern, zoals Villa Jacoba, Welgelegen en het kleinere maar zeer charmante 'gedenk het woord' nog in het oog springende gebouwen die Heerde haar eigen karakter geven.

Wonen, werken en winkelen in Heerde
Voor een volledig overzicht van de winkels, bedrijven, verenigingen in Heerde, verwijzen wij graag naar een ander deel op deze website: wonen werken winkelen.

Heerde Heerde 

Meer algemene informatie over Heerde vindt u op de website van het gemeentekantoor.

Villa Jacoba

Villa Jacoba brengt je terug in de tijd. Het is in gebruik als museum en als kantoor voor verschillende organisaties, waaronder de Heerder Historische Vereniging en Radio 794.

 
Winkels in Heerde

Openingstijden: Op werkdagen zijn de winkels in Heerde tot 18.00 uur geopend. Koopavond is op vrijdag. De winkels zijn dan tot 21:00 uur geopend.

 
Markten

Zowel Heerde als Wapenveld kent een weekmarkt. Daarnaast hebben beide kernen af en toe een kraam ambulante handel op een parkeerplaats staan. Hieronder de dagen en tijden van de weekmarkten.

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken