achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Veessen

Veessen ligt aan de IJssel en telt iets minder dan 700 inwoners. De natuurlijke haven in de IJssel, op de vaarroute tussen de Hanzesteden, maakte dat Veessen een graantje kon meepikken van de welvaart van de steden.

Veessen

De oude kerk van Veessen is een officeel rijksmonument. De kerk is in 1842 gebouwd na afbraak van de oude dorpskerk. Bepaalde delen van het interieur stammen nog uit die oudere kerk. De toren en het zogenoemde tentdak dateren uit 1881. Ook noemenswaard is het orgel, gebouwd door Petrus van Oeckelen in de 2e helft van de 19e eeuw. Als een van de weinige orgels van de hand van deze bouwer is dit orgel nog in oorspronkelijke staat. 

Meer monumenten
In Veessen zijn meerdere authentieke bouwwerken bewaard gebleven en op de lijst van monumentenzorg gezet. Zoals de oude dijkmeesterswoning, IJsseldijk 28 of het gepleisterde dijkhuis op IJsseldijk 33. Natuurlijk de 'molle van Bats' niet te vergeten, of de prachtige, statige boerderij 'de holle wand'.

Veessen heeft niet echt een dorpsplein, maar nog wel een fraaie muziektent. Veel activiteiten in Veessen spelen zich echter af rondom de sportvelden, in het clubhuis van de sportverenigingen, of in het restaurant van één van de campings die Veessen rijk is.

Veessen Veessen 

 
Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld

Het project Veessen - Wapenveld is onderdeel van het landelijk programma <a href=https://www.ruimtevoorderivier.nl/ target=_blank>Ruimte voor de Rivier</a>. Dit programma is ervoor bedoeld om de veiligheid langs de grote rivieren te vergroten. Het is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Oude ambachten houden historie levend

Papier maken en manden vlechten, mutsen wassen en klompen maken, het waren door de eeuwen heen ambachten en bijzondere vaardigheden die veelvuldig voorkwamen in de gemeente Heerde. In de gemeente bestaat helaas geen club die de kennis over de oude ambachten bundelt.

 
Boomgaarden

De stroomruggen langs de IJssel vormen van oudsher een gebied waar veel fruitteelt aanwezig is. Dat is in Veessen en Vorchten niet anders en nog steeds is er een aantal fruittelers dat zijn boterham verdient met appels, peren en pruimen.

 
Winkels in Veessen

Openingstijden

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken